Tunnelmaa syksyyn – saunan ja terassin uudistaminen

Syksyn saapuminen on sekä piristävää että masentavaa. Se tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia, mutta samalla myös pimeyttä, joka voi olla haastavaa monille. Kun uudistaa saunaa tai terassia syksyyn, kannattaa kiinnittää huomiota valaistukseen. Valitsemalla sopivat tunnelmavalot on helppo luoda viihtyisä ympäristö ulko- ja sisätiloihin. Lämmin sauna ja tunnelmallinen terassi viihdyttävät syksyn pimeydessä, näihin kannattaa siis panostaa.

Remontti maksaa – mutta siihen on olemassa ratkaisu

Remonttiin voi hakea erilaisia rahoitusratkaisuja, jotka auttavat kustannusten jakamisessa pidemmälle aikavälille. Yksi vaihtoehto on luottokortti, jonka avulla voi maksaa remontin kerralla tai osissa. Toinen vaihtoehto on Omalaina.fi, joka tarjoaa hyviä rahoitusvaihtoehtoja ja edullisia korkoja.

Myös pankkilainat ovat yksi mahdollisuus, mutta ne vaativat usein suurempia taloudellisia sitoumuksia. Kannattaa myös harkita jo olemassa olevien lainojen uudelleenjärjestelyä remontin rahoittamiseksi. Rahoituksen valinnassa on tärkeää vertailla eri vaihtoehtojen etuja ja haittoja sekä laskea oma taloudellinen tilanne huolellisesti ennen päätöksentekoa.

Kaunis ja viihtyisä terassi – parhaat vinkit

Terassin suunnittelussa on tärkeää huomioida paitsi ulkonäkö, myös käytettävyys ja toiminnallisuus. Ensimmäiseksi kannattaa miettiä terassin sijaintia ja kokoa. Onko se pieni parveke vai isompi alue? Miten se liittyy muuhun pihaan ja sisätiloihin? Nämä asiat vaikuttavat siihen, miten terassia voi hyödyntää ja millaisia elementtejä sinne voi lisätä.

Kun terassin sijainti ja koko on mietitty, voi alkaa suunnittelemaan sen ulkonäköön liittyviä yksityiskohtia. On järkevää valita laadukkaita ja kestäviä materiaaleja, jotka sopivat yhteen muun piha-alueen kanssa. Kivipinnoite on usein hyvä valinta, sillä se antaa terassille tyylikkään viimeistelyn. Valaistus on myös mietittävä huolellisesti. Valaisimet voivat luoda erilaisia tunnelmia ja tehdä terassista entistäkin viihtyisämmän. Valaisimet kannattaa valita siten, että tunnelmaa voi muuttaa – halutessaan voi luoda esimerkiksi romanttisemman tunnelman tai jotain aivan muuta.

Unelmien saunan remontointi

Unelmien saunan remontti alkaa suunnittelulla. Ensimmäiseksi on hyvä miettiä, minkälaisen saunan haluaa ja mitkä ovat todelliset tarpeet. Onko tarkoitus luoda rentouttava oleskelutila vai kenties jotain muuta? Kun on päättänyt, minkälaisen sauna haluaa, voi alkaa suunnittelemaan sisustusta. Materiaalien valintaan kannattaa käyttää aikaa – ne vaikuttavat paljon siihen, miltä sauna näyttää ja tuntuu.

Kannattaa myös pohtia erilaisia valaisimia ja laitteita, joilla voi luoda tunnelmaa ja toiminnallisuutta. Saunan lattian ja seinien materiaalivalinnoilla on myös iso merkitys. Lattian tulisi olla kestävä ja helppohoitoinen, jotta se kestäisi hyvin vielä vuosien kuluttua. Seinien materiaali taas vaikuttaa saunan ulkonäköön ja tunnelmaan.

Sisustusvinkit saunaan ja terassille

Saunaan voi luoda rentouttavan tunnelman esimerkiksi laittamalla seinille tekstiilejä tai koriste-esineitä. Lisäksi saunaan voi luoda tunnelmaa himmennettävillä LED-valoilla. Terassille voi luoda viihtyisyyttä erilaisilla istuimilla ja pöydillä. Ne voivat olla esimerkiksi puuta tai metallia. Kannattaa myös harkita erilaisten kasvien ja kukkien laittamista terassille.